Uw behandelaar

Mijn naam is Marloes van Heusden-van Iperen. Ik ben getrouwd en mama van twee lieve kinderen.
Sinds 2008 ben ik werkzaam als psycholoog en heb ik ruime werkervaring opgedaan binnen de Generalistische Basis GGZ en de Specialistische GGZ, waarbij ik voornamelijk volwassenen (18+) en ouderen heb behandeld. In mijn persoonlijke zoektocht naar de juiste werkomgeving ben ik in 2019 in contact gekomen met twee enthousiaste GZ-psychologen die veel inspiratie putten uit de natuur, hun werk, het leven en wat hen blij maakt en inspireert. Dit heeft mij aan het denken gezet, waarna ik met cliënten ben gaan doen wat ik hen normaliter enkel adviseer. Ik ben naar buiten gegaan de natuur in, in beweging gekomen. De positieve ervaringen van cliënten in combinatie met mijn eigen enthousiasme vormden de aanleiding tot de training tot Buitenpsycholoog en voor het starten van mijn eigen praktijk.

Mijn visie en werkwijze

Transparantie en persoonlijk contact vormen in combinatie met creativiteit en humor voor mij de basis in een gesprek met u.  Mijn spreekkamer en werkwijze zijn net even anders, aangezien deze in de buitenlucht is. Ik kan met u praten over het effect van beweging en de natuur op uw psyche, maar ik kan u dit ook direct laten beleven. Op deze manier heeft u de eerste stap op weg naar verandering al gezet!

Ons eerste gesprek van circa 30 minuten is een vrijblijvende kennismaking waar aandacht is voor uw hulpvraag. Daarnaast vind ik het belangrijk om stil te staan of ik de juiste behandelaar voor u ben, dus of wij een traject met elkaar aan kunnen en willen gaan. Aansluitend kan een tweede gesprek plaatsvinden van circa 45 minuten. Elk navolgend gesprek duurt circa 45 minuten. Na (iedere) vier gesprekken houden we een evaluatie om te bekijken of u op de goede weg bent; zo nodig worden uw doelen en/of de werkwijze aangepast.

 

Registraties en kwalificaties

Gezondheidszorgpsycholoog BIG (69919033025)
AGB code behandelaar: 9406-1441
AGB code praktijk: 9406-5743
Cognitief Gedragstherapeut VGCt
Geregistreerd Buitenpsycholoog
Psycholoog NIP
Gecertificeerd PPEP4ALL trainer (Patiënt en Partner Educatieprogramma voor mensen met een chronische aandoening)

 

Lidmaatschappen

De Buitenpsychologen
Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapieën (VGCt)
Vereniging voor Schematherapie